Äppelfrallor
PUBLICERAT DEN 2014-09-07 KLOCKAN 16:15:27
Gjorde Fridas knådfria äppelfrallor igår. Med facit i hand skulle jag haft i lite mer mjöl (frallorna flöt ut lite...degen blev väldigt kladdig pga saftiga äpplen). Är alltid rädd att ta i för mkt mjöl!
Ca 17 frallor
50g jäst
5,5 dl vatten (37 grader)
3 rivna äpplen
0,5 tsk salt
2 msk olja
5 dl grahamsmjöl
12-14 dl vetemjöl
Blanda samman allt utom äpple, de tar du i sist. Blir degen kladdig, låt den förbli kladdig tills efter jäsning. Jäs degen i ca 40 min.
Nu kan du eventuellt ha i mer mjöl. Dela degen i 17 delar. Forma till frallor och jäs på plåt i 30 min. Pensla med vatten och strö över frö.
Ugn 250 grader i ca 12 min.
Kommentarer
Trackback