Surdegsfrallor på vetegrund
PUBLICERAT DEN 2014-07-27 KLOCKAN 18:46:15
Gjorde en surdeg häromdagen, de stortrivs i värmen. När den fått gotta till sig lite var det så idag upp till bevis...resultatet blev ljuvliga små frasiga frallor till lunchsoppan.
Surdegsgrund (vete)
100g rivet äpple
250g vetemjöl special
200g vatten
Rör ihop allt i en stor burk med lock. Låt gotta till sig 1-3 dygn. Rör om morgon och kväll. Surdegen är färdig när den bubblar.
Förvara surdegen i kylen och "mata" den 1ggr/v med 40g mjöl och 30g vatten.
15 surdegsfrallor
1,5dl surdegsgrund
25g jäst
5 dl kallt vatten
2msk olivolja
1msk flingsalt
3dl rågmjöl
10 dl vetemjöl
Arbeta ihop till en deg (ca 8-10 minuter). Jäs i rumstemperatur ca 2-3h. Upp med degen på mjölat bakbord, dela i 15 delar och forma till frallor. Pudra över mjöl och jäs i ca 30 min.
Grädda 250grader 15 minuter
Kommentarer
Trackback