knäckebröd
PUBLICERAT DEN 2012-02-14 KLOCKAN 13:10:57
Detta supergoda knäckebröd äter jag alltid efter att jag tränat! Receptet kommer från Sofia och det är glutenfritt.
1 dl majzena
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrö
3/4 dl linfrö
1 tsk salt
Blanda samman allt och häll över 1/2 dl olja och 1,5 dl kokande vatten. Rör till en smet. Man kan ev tillsätta lite mer majzena om semeten blir för vattnig. Bred ut allt på en plåt, in i ugnen på 150 grader 1h. Stäng sedan av ugnen och låt brödet vara kvar i ugnen ytterligare 15 min.
Ta ut plåten och låt knäckebrödet svalna. Bryt i bitar. MUMS!!
1 dl majzena
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrö
3/4 dl linfrö
1 tsk salt
Blanda samman allt och häll över 1/2 dl olja och 1,5 dl kokande vatten. Rör till en smet. Man kan ev tillsätta lite mer majzena om semeten blir för vattnig. Bred ut allt på en plåt, in i ugnen på 150 grader 1h. Stäng sedan av ugnen och låt brödet vara kvar i ugnen ytterligare 15 min.
Ta ut plåten och låt knäckebrödet svalna. Bryt i bitar. MUMS!!
Kommentarer
Trackback