buffé recepten
PUBLICERAT DEN 2011-02-21 KLOCKAN 11:04:56
RÄKBOLLAR (svårighetsgrad: ganska svårt...mkt pyssel)
400g räkor
1 mango
1 liten chilifrukt
1 salladslök
1 ask philadelphiaost
1 lime
frön typ svarta sesamfrön eller andra svarta frö
hacka samman allt mkt mkt smått och blanda i osten. Forma till bollar stora som en enkrona i diameter och rulla i frö.
OSTBOLLAR (svårighetsgrad: lätt!)
150 g riven västerbottenost
150g kesella
3 msk paprikapulver
blanda osten och kesellan, forma till bollar stora som en 50-öring i diameter, rulla i paprikapulver)
PESTORULLE (SVÅRIGHETSGRAD: LÄTT)
1 ark smördeg
3 msk pesto
1,5 dl riven ost
8-10 soltorkade tomater
hacka tomaterna ganska smått, bred pesto på smördegen, strö över ost och tomater. Rulla ihop som en rulltårta. In i ugnen ca 15 minuter
MINIPAJER MED OST
Räcker till ca 15-18 småpajer
3 dl mjöl
150g smör
1 msk vatten
salt
blanda samman allt och tryck ut i aluminiumformar grädda i ugnen 200 grader ca 10 min
150g riven ost
1,5dl grädde
1,5 dl mjölk
3 ägg
salt
peppar
värm grädd/mjölken och rör i osten. Låt det smälta. Knäck i äggen, blanda. Salta, peppra. Häll upp de förgräddade pajskalen. In i ugnen 150 grader ca 45 min.
MINIPAJER MED FETA OCH RUCCOLA
samma pajdeg som över fyllningen:
150g fetaost
1,5 dl riven ost
1 rödlök
1 salladslök
30g pinjenötter
2 dl ruccola
blanda och häll i hälfen av fyllningen i pajskalen (förgräddade)
3 ägg
3 dl grädde
salt
peppar
På med äggstanningen och toppa sedan med resten av fyllningen. In i ugnen 200 grader ca 40 min.
ROSMARIN OCH VITLÖKSMARINERAD FLÄSKFILÉ
Till ca 8 personer:
2-3 st fläskfilé
Dagen innan festen:
5 kvistar färsk rosmarin
3 vitlöks klyftor
3/4 dl grov salt
1 l vatten
Skiva vitlöken och koka upp allt i en kastrull. Låt svalna
Stek fläskfilén hel och lägg i en ugnsfast form. In i ugnen 175 grader ca 20-30 min. Häll över marinaren och täck med folien. Låt stå i kylskåpet över natten.
Dagen för festen:
1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk Finhackad rosmarin
1 dl olivolja
Skala citronen och strimla skalen. koka upp i lite vatten och låt koka 3 minuter. Finhacka en vitlöksklyfta. Blanda olivolja, saften av 1 citron, vitlök, rosmarin ev salt i en skål. Tillsist blanda i citronskalen
Tag fram fläskfilén och skiva den i skivor. Lägg upp på fat och häll över citronmarinaden. Låt stå minst 2h.
KYCKLINGFILÉ MED OLIV OCH TOMAT
Till ca 8 personer
900g kycklingfilé
Dagen innan:
Bryn kycklingen i stekpanna och stek sedan färdigt den i ugnen 200 grader ca 15-20 minuter
Blanda:
1 dl hackade soltorkade tomater....jag avgudar SANTA MARIAs bäst
1 dl olivolja
3 msk balsamvinäger
1 pressad vitlök
täck med plast och låt stå över natten, detsamma gäller för kycklingen
Dagen för festen:
Blanda samman:
En påse babyspenat
1 ask babytomater
1 burk oliver (kan uteslutas)
Lägg salladsblandningen på fat, skiva kycklingen och lägg den över och täck tillsist med dressingen. Låt stå i 2-3 timmar innan servering.
Kommentarer
Trackback