julig kaka med smaskig glassyr
PUBLICERAT DEN 2010-11-25 KLOCKAN 18:10:28
Mjuk pepparkaka med läcker glasyr gjord av ljus choklad och vispgrädde...extra lyxig med vit choklad
150g smör
350g ljus sirap
2,5 dl socker
1 påse pepparkakskryddor
2 ägg
2,5 dl mjölk
1 tsk bikarbonat
2 msk vatten
5,5 dl mjöl
Glasyr
1 dl vispgrädde
150g ljuschoklad
vit choklad
Smällt smör, sirap, socker och kryddor i en kastrull. Blanda sedan i ägg och mjölk. Lös bikarbonaten i vatten och blanda det + mjöl i smeten. Häll i en bakplåtsklädd form ca 24 x 30cm. Grädda mitt i ugnen 175 grader, 35-40 minuter.
Låt kakan svalna, koka upp grädden och bryt ner chokladen. Låt chokladen smällta och bred därefter glasyren på kakan. Låt stelna och toppa med riven vit choklad. Skär i rutor
150g smör
350g ljus sirap
2,5 dl socker
1 påse pepparkakskryddor
2 ägg
2,5 dl mjölk
1 tsk bikarbonat
2 msk vatten
5,5 dl mjöl
Glasyr
1 dl vispgrädde
150g ljuschoklad
vit choklad
Smällt smör, sirap, socker och kryddor i en kastrull. Blanda sedan i ägg och mjölk. Lös bikarbonaten i vatten och blanda det + mjöl i smeten. Häll i en bakplåtsklädd form ca 24 x 30cm. Grädda mitt i ugnen 175 grader, 35-40 minuter.
Låt kakan svalna, koka upp grädden och bryt ner chokladen. Låt chokladen smällta och bred därefter glasyren på kakan. Låt stelna och toppa med riven vit choklad. Skär i rutor
Kommentarer
Trackback