tortelinigratäng...
PUBLICERAT DEN 2009-01-05 KLOCKAN 13:45:32
Kanske är det för att jag är hungrig nu, kanske är det för att jag försöker fördriva tiden...men hittade iallafall ett recept på den berömda rätten Tortilinigratäng på AB....det lät gott, även om mina minnnen av Tortelinigratäng kanske inte är de allra bästa...
På tiden när jag gick på Hagaskolan...med andra ord mellan åren 1989-1996 så var Tortelinigratängen även känd som Spygratäng...det luktade nämligen spy i hela matsalen när denna rätt serverades. *urk* Ingen kunde ens gå in i matsalen så det måste ha blivit mkt mat över just dessa dagar. Hör till saken att på den här tiden så fanns ju knappt pizza....vi var väll helt enkelt inte vana vid lukten av smällt ost. :-D
Du behöver:
smask;-)
På tiden när jag gick på Hagaskolan...med andra ord mellan åren 1989-1996 så var Tortelinigratängen även känd som Spygratäng...det luktade nämligen spy i hela matsalen när denna rätt serverades. *urk* Ingen kunde ens gå in i matsalen så det måste ha blivit mkt mat över just dessa dagar. Hör till saken att på den här tiden så fanns ju knappt pizza....vi var väll helt enkelt inte vana vid lukten av smällt ost. :-D
Du behöver:
0,5 kg tortellini
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
400-500 g krossade tomater
2-3 dl grädde
Riven ost till gratinering
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Gör så här:
1. Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Den ska inte bli brynt.
2. Tillsätt pressade vitlöksklyftor och krossade tomater. Låt koka en stund under lock. Tillsätt eventu-
ellt ett uns vatten om det blir för torrt.
3. Koka tortellinin enligt förpackningen - bara en, två minuter kortare tid.
4. Smöra en ugnsfast form och lägg i den väl avrunna tortellinin.
5. Tillsätt grädden i såsen och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp. Häll sedan såsen över tortellinin i formen. Strö över riven ost.
6. Gratinera i ugn på cirka 225 grader tills gratängen fått fin färg.
smask;-)
Kommentarer
Trackback