Leo Limpa (the orginal recept)
PUBLICERAT DEN 2008-04-24 KLOCKAN 11:01:44
Leo Limpa....vilka minnen! Christine i ett varmt, soligt och oerhört varmt kök någon gång på våren 1998, eller varför inte en dag i bageriet tillsammans med bandspelaren hösten 97. Leo limpa ÄR gymnasiet, det ÄR Hotell och restaurang avgångsklass 99 och det är Dalia. Allt detta på en och samma gång gör att leo Limpan inte bara är god, den är en nostalgisk resa!
3-4 dl mjöl
1 dl Grovt Rågmjöl
2 1/2 dl Havregryn
3 Dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl sirap
6 dl fil
1-2 tsk anisk och fänkål (brödkrydda)
Gräddas i 175 grader ca 40 min längst ner i ugnen. Smeten räcker till 2 st 1 1/2 l formar.
Kommentarer
Trackback